Lednice v září 2024

Lednice v září 2024

Konec léta v Lednici

Do Lednice jsme odjížděly za velkého lijáku a mlhy. S sebou jsme měly zbytečně moc oblečení na takové počasí. Brzy ale vysvitlo slunce a prožily jsme nádherné letní dny.

Bydlely jsme v lázeňském domě Perla, který je moderním rehabilitačním zařízením. Zároveň to jsou nejmladší léčebné lázně v ČR zapsané na seznamu UNESCO. Hezky zařízené pokoje a vše pod jednou střechou: procedury, bazén i jídelna. Procedury byly příjemné, zvláště aroma masáž a Kneippova bylinná koupel. Také jsme cvičily v bazénu, kde jsme si mohly potom zaplavat. Bazén byl k dispozici každý den.

Zbývalo nám dost času na vycházky. Ve čtvrtek bylo volno na výlet do Valtic, odkud jsme si přivezly skvělé víno, které jsme si daly při společných večerech v klubovně, kde jsme korálkovaly, hrály hry, kvízy i karty. Protože se u zámku konalo vinobraní, tak jsme testovaly burčák a dobrá moravská vína a ještě nám k tomu hrála živá hudba (cimbál i swing).

Pobyt jsme si po všech stránkách náramně užily. Velký dík patří Růžence, která pobyt dokonale připravila a poskytovala nám spoustu informací. Po záplavách se nesmělo do některých částí Lednicko-Valtického areálu, protože hrozil pád stromů. A nejen proto bychom rády jely do Lednice někdy znovu.

                                                                                                                               Gabriela

Před lázeňským domem Perla

První večer

Zámek Lednice

Lázeňská kolonáda

Moderní plastika na kolonádě

Na vycházce

Ochutnávka burčáku

Cvičení na karimatkách

Bazén máme skoro celý pro sebe

Skupinové cvičení v bazénu

Kolonáda uprostřed aleje jabloní, obsypaných jablky, která nikdo nesklízí

Moderní socha uprostřed fontány

V podvečer a večer byla fontána osvětlená

Lednický zámek v kvetoucím parku

Z výletu do Valtic, kde jsme navštívily zámek

Na nádvoří ve Valticích

Na nádvoří lednického zámku se chystalo vinobraní

Poslední den jsme ochutnaly burčák

A byl dobrý jako celý náš pobyt